Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Hoe kom ik er achter waar allemaal gelatine in zit?

Antwoord door: Sytske de Waart

Je komt er het snelst achter waar allemaal gelatine in zit, door op het etiket te kijken. Daar hoort het namelijk op te staan. Soms is het vermomd onder de term ‘colloïdaal proteïne’.  Notoire verdachten met gelatine zijn drop, ander (gummie-achtig) snoep en pudding.

Maar u staat er niet alleen voor! Hoewel niet is bij te houden in welke (supermarkt)producten allemaal gelatine zit, komen we met de productranking van de Vegetariërsbond een heel eind. Inmiddels zijn al bijna 50 productgroepen (waaronder drop, pudding en ijs) langs de ‘vegetarische meetlat’ gehouden, en daarbij is ook naar gelatine gekeken. Zie onze website https://www.vegetariers.nl/bewust/ vegetarische-productranking.

Heb jij ook een voedingsvraag die Sytske kan bespreken? Mail deze ovv 'vraag Sytske' naar info@vegetariers.nl.info@vegetariers.nl.