1-minuut wondermayo en aïoli
Jacinta's super veganaise! Ei-vrij, lactosevrij, glutenvrij
Het is een beetje toveren wat je doet: in een mengkom giet je ongezoete plantaardige melk en olie en écht, ik beloof je dat je in een paar seconden een heerlijk romige mayonaise hebt. Serveer met in puntjes gesneden, in de oven verwarmde pitabroodjes of Turks brood.
Tip: Maak van overgebleven aïoli een heerlijke aardappelsalade. Makkelijk met een restje gekookte aardappels van de vorige dag. Ringetjes bosui, handje verse, gehakte Italiaanse kruiden en wat kleingesneden augurkjes plus zure uitjes erbij en klaar is kees.
Tip: Maak van overgebleven aïoli een heerlijke aardappelsalade. Makkelijk met een restje gekookte aardappels van de vorige dag. Ringetjes bosui, handje verse, gehakte Italiaanse kruiden en wat kleingesneden augurkjes plus zure uitjes erbij en klaar is kees.
Ingrediënten
Voor 10 of meer personen
- 100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
- 1 theel. (kruiden)zout
- 1 theel. mosterd (of meer, naar smaak)
- 1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
- 125 ml milde olijfolie
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook (weglaten als je alleen mayonaise wilt)
- gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, of oregano)
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, citroensap en/of kruiden.
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Filmpje: Jacinta daagt je uit vaker plantaardig te eten
Kijk ook eens naar
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Super SpruitjesSalade
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Crazy Tasty Curry
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Groentetajine Marokkaans
- Quinoa met venkel en witlof
- Vegetarische saté á la Jacinta
- 3-minuten brownie
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Salade met chocola en geitenkaas
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Supersnelle Party Pizza
- Smokey Chili sin carne
- Hartige muffins
- Veggielover 3-minuten burger
- Bulgur Tabouleh
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Courgette pizzaatjes
- Groentebundeltjes
- Hartige pannenkoekjes
- Vegetarische kipmarinade
- Rode of witte wijn marinade
- Marokkaanse marinade
- Vegan cheesy popcorn à la Cameron Diaz
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.