3-minuten brownie
Jacinta's vegan 'Chocolade uit een mok' recept
Maak ook deze ultieme chocolade brownies van foodinspirator Jacinta Bokma: suikervrij, vetvrij, lactosevrij en 100% plantaardig. Je maakt 'm lekker fudgy met een diepe cacaosmaak door er koffie(!) en cacao aan toe te voegen.
Zelf bakt Jacinta deze brownie gewoon in de oven, maar wie er geen problemen mee heeft -en vooral snel resultaat- kan voor zo'n enkele keer de magnetron gebruiken.
- Een handje bosbessen
- Gemengde ongezouten noten (bijv. studentenhaver)
-1 eetlepel instant koffiepoeder in plaats van espressokoffie
Uit kookboek De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma. Foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl
Zelf bakt Jacinta deze brownie gewoon in de oven, maar wie er geen problemen mee heeft -en vooral snel resultaat- kan voor zo'n enkele keer de magnetron gebruiken.
Jacinta's Vegacademy variatietips:
- Als *suikervervanger is stevia het beste alternatief. Let op: kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn ook leuk, maar het is gewoon suiker, zegt Jacinta. Naast stevia kun je ook kiezen voor lucuma, yaconsiroop, mesquitepoeder (alledrie te koop via internet), carob, of die kokosbloesemsuiker en palmsuiker. Een beetje zondigen mag is haar motto. Als je echt wilt minderen met suiker is de 90/10 regel misschien iets voor jou. Als 90% van je voeding gezond is, mag je voor 10% 'afwijken' of kiezen voor een 'quilty pleasure' als deze 3-minuten brownie.- Een handje bosbessen
- Gemengde ongezouten noten (bijv. studentenhaver)
-1 eetlepel instant koffiepoeder in plaats van espressokoffie
Uit kookboek De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma. Foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl
Ingrediënten
Voor 1 persoon
• 3 eetl. cakemeel of zelfrijzend bakmeel• 4 eetl. cacaopoeder
• 6 eetl. sojamelk
• half espressokopje zeer sterke koffie
• anderhalve eetl. zonnebloemolie
• 1 zakje vanillesuiker of 1/2 theel vanille-essence
• 3 eetl. donkere basterdsuiker of 4 eetl. agavesiroop, of -*suikervervanger- stevia (volg beschrijving op etiket)
• kwart appel, geraspt
• glazen kommetje of mok (geschikt voor de magnetron)
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Roer alle ingredie?nten flink door elkaar in het kommetje of de mok, rasp het kwart appeltje erboven en roer nog even door.Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron of op 200 graden een kwartier tot twintig minuten in de oven.
Ongeduldig, net als ik? Laat ’m nog even een minuut of wat afkoelen in de vriezer of voeg een bol frambozensorbetijs toe.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Filmpje: Jacinta's 3-minuten brownie
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Super SpruitjesSalade
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Crazy Tasty Curry
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Groentetajine Marokkaans
- Quinoa met venkel en witlof
- Vegetarische saté á la Jacinta
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Salade met chocola en geitenkaas
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Supersnelle Party Pizza
- Smokey Chili sin carne
- Hartige muffins
- Veggielover 3-minuten burger
- Bulgur Tabouleh
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Courgette pizzaatjes
- Groentebundeltjes
- Hartige pannenkoekjes
- Vegetarische kipmarinade
- Rode of witte wijn marinade
- Marokkaanse marinade
- Vegan cheesy popcorn à la Cameron Diaz
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.