Amandel citroencake

Gluten-, zuivel-, suiker- en sojavrij
Hulpmiddelen: 30 cm lange broodvorm

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 200 gr kokosolie
  • 120 g amandelmeel
  • 90 g boekweitmeel
  • 40 g kokosmeel
  • 20 g kikkererwtenmeel
  • 15 g psylliumvezel
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 120 g walnoten, gehakt
  • 1,5 tl groene stevia poeder
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 3 grote eieren
  • 1 citroensap
  • snufje zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 130 graden
Smelt de kokosolie op een heel zacht vuurtje.

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten.
Voeg de gesmolten, maar niet hete kokosolie de eieren en het citroensap toe. Roer tot een gelijkmatige massa.
Schep het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bak in ca. 100 minuten mooi goudbruin. Let op, de baktijd kan per oven erg verschillen. De cake is gaar als een in de cake gestoken satéprikker schoon en droog uit het deeg komt.

Laat goed afkoelen en haal dan pas uit het cakeblik.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.