Americain van wortel en paprika
Heerlijk voor bij het ontbijt, lunch of als snack! Deze Americain van wortel en paprika komt uit het kookboek; Veggieburgers, balletjes en broodbeleg. *
Elk recept uit het kookboek zit boordevol smaak, soms heerlijk klassiek gekruid, andere met een mediterrane twist. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse invloed.
Meer broodbeleg zelf maken? Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!
Elk recept uit het kookboek zit boordevol smaak, soms heerlijk klassiek gekruid, andere met een mediterrane twist. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse invloed.
Meer broodbeleg zelf maken? Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rode paprika
- 250g geschilde wortelen
- 10 ontpitte groen olijven
- Enkele blaadjes basilicum
- 1 eetlepel veganaise
- 1 koffielepel mosterd
- Enkele druppels tabasco
- Zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
1. Schil de paprika met een dunschiller en snijd hem in stukken2. Snijd de wortelen in grote stukken.
3. Kook de wortelen en de helft van de paprika in een beetje gezouten water beetgaar.
4. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en volledig afkoelen.
5. Voeg de rest van de paprika, de olijven en het basilicum toe en mix alles tot puree.
6. Voeg de veganaise, de mosterd en de tabasco toe en kruid met zout.
*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.
Fotograaf: Heikki Verdurme
Fotograaf: Heikki Verdurme
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.