Anzac Cookies

Overlevingskoekjes

Anzac CookiesHet recept van deze ‘overlevingskoekjes’ stamt uit de 1ste  wereldoorlog.  Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten hadden deze voedzame koekjes in hun ransel zodat ze altijd iets bij de hand zouden hebben wat hun niet alleen op de been hield en veel energie gaf,  maar dat bovendien lekker was en dat ook in barre weersomstandigheden niet snel bedierf.

Deze koekjes zijn bijzonder lekker en gemakkelijk zelf te maken. Door de haver, rozijnen en kokos zijn ze ook vandaag de dag lekker voor onderweg of als gezond tussendoortje.

Lekkere combinatie met een fris sapje zoals deze Peruaanse Chicha Morada, een licht zoete drank gemaakt van paarse mais.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 300 g bloem  
• 200 g havermout  
• 200 g rozijnen  
• 150 g kokos  
• 250 g suiker  
• 2 tl bakpoeder  
• 200 g boter of margarine  
• 120 g stroop

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Laat in een steelpannetje de boter of margarine, de stroop en 3 eetlepels water smelten. Meng dit door de droge ingrediënten. Met de deeghaken van een handmixer levert dit het beste resultaat op.

Bekleed een middelgroot bakblik (26 x 38 cm) met bakpapier en strijk de massa hierover uit. Bak de koek gedurende 20-25 minuten.

Snijd de plaatkoek na 10-15 minuten in kleinere stukjes. Wacht daarmee niet te lang. Een volledig afgekoelde koek brokkelt te veel bij het snijden, en dat is jammer.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.
http://www.kok-aan-huis.com/ 

Styling & fotografie, Lisanne Koopmans.
http://kijkomtezien.wordpress.com




 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.