Appeltaart met frangipane

Appeltaart met frangipaneDe meest verrukkelijke gluten-, lactose- en suikervrije Appeltaart met een laagje alternatieve frangipane.

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 200 g dadels voor het deeg
  • 100 g dadels voor de vulling
  • 250 g havermout
  • 1 ei
  • 100-125 ml kokosolie
  • 5-6 appels
  • 150 g amandelmeel
  • scheutje appeldiksap, honing of dadelstroop

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt de kokosolie op zacht vuur.

Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Hak en maal ook 200 g dadels fijn. Meng dadels en havermout samen met het ei en de kokosolie (begin met 100 ml, voeg meer toe indien het deeg te droog lijkt) tot een soepele, iets vettige deegbal. Druk het deeg in een ingevette springvorm of nog beter in een quichevorm met uitneembare bodem met een doorsnede van 26 cm. Boetseer een mooi opstaand randje.

Maak in de keukenmachine een smeuïge vulling van twee geschilde en in stukjes gesneden appels, 100 gram dadels en het amandelmeel. Strijk dit mengsel over de bodem van de taart uit en bedek het geheel met dunne partjes appel, die je mooi in cirkels op de vulling legt. Schuif de taart in de oven en bak hem gedurende 30-35 minuten tot hij goudbruin en gaar is. Bestrijk de appelpartjes direct na het bakken met je favoriete stroop of honing voor meer glans.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.