Aspergesoep

Echt een lente-gerecht

AspergesoepHet "Witte goud" onder de groentes. In ieder geval een zeer aparte smaak.

Vegacademytip:

Als de asperges wel worden geschild en je deze schillen apart kookt (en gebruikt voor de bouillon) houd je na het zeven van de soep asperge pulp over. Zonde om weg te gooien! Meng hier parmezaanse kaas doorheen en je hebt een lekker bijgerecht met bijvoorbeeld knapperige gebakken groene asperges.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 uien
• 1 kg asperges
• 10 g boter
• 5 el bloem
• zout, peper
• 1 bosje bieslook
• beetje mosterd
• 2 eidooiers
• 200 ml melk

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Pel en snipper de uien. Snijd de puntjes van de asperges en blancheer deze kort. (Je kunt hiervoor het kookvocht van het vorige recept nemen, dit levert een krachtige bouillon waardoor de aspergesmaak extra goed naar voren komt). Snijd ondertussen de overige asperges in stukken. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de rauwe aspergestukken. Strooi de bloem erover. Roer tot alle bloem is opgenomen. Blus af met de aspergebouillon en vul aan met water tot circa 1,5 liter. Kook de aspergestukjes gaar en pureer daarna de soep. Breng op smaak met zout, peper en wat mosterd. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken. De soep mag circa 80 graden heet worden, daarna gaat ze schiften, dus let goed op! Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook fijn. Serveer de soep met de geblancheerde puntjes van de asperges en garneer met bieslook.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!