Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Aubergine kokoscurry met teriyakisaus

Topgerecht van Jacinta!

Aubergine kokoscurry met teriyakisausBereidingstijd slechts 10 minuten! + oventijd 20-25 minuten

Compleet menu binnen half uurtje gemaakt:
Verrukkelijk met de 'Spruitjes met gojibessen' (pag. 60 kookboek De Snelle Vegetariër) + 'Japanse salade met komkommer en zeewier' (pag. 52 kookboek De Snelle Vegetariër)


Jacinta's Vegacademy kooktip

Wist je dat verse basilicum een veel gebruikt kruid is in de oosterse keuken? Heerlijk in combinatie met kokos, teriyaki en andere sojasauzen.

Als Robert de volgende ochtend wéér tegen me zegt: ‘Ik heb toch zo lekker gegeten gisteravond’, is het een teken dat ik echt iets goeds heb bedacht. Met de groente-sides erbij maak je indruk, maar de aubergine-kokoscurry is op zichzelf ook een verrassend doordeweeks hoofdgerecht. Geef er dan gewoon een berg beetgaar gekookte broccoli met peultjes of sugar snaps en tuinerwten bij.
Of kook bloemkoolroosjes beetgaar en roer op het laatste moment verse groene zeewiersalade (koelvak supermarkt bij de vis) en cashewnootjes erdoor.



Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 grote aubergine
  • 4 eetl. teriyakisaus
  • 3 eetl. sherry
  • 4 eetl. wokolie (gearomatiseerde met sesamolie)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje quorn
  • 165-200 ml kokosroom
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gr)
  • handje verse basilicum

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden daarna in dunne parten (dat staat straks leuk). Doe de aubergineparten in een braadslede, besprenkel ze met de teriyakisaus, de sherry en de olie en hussel goed door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak ondertussen de ui fijn, plet de knoflook en snijd hem in reepjes. Bak de ui en de knoflook met een scheutje olie in een wok of hapjespan zachtjes aan, bak de quorn even mee en zet de pan weg.

Maak de groente klaar.
Doe de aubergineparten met aanhangend vocht bij de uien en quorn en voeg de kokosmelk en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat even pruttelen en proef. Voeg eventueel nog een scheutje teriyakisaus toe. Doe in een schaal en roer op het laatste moment het gehakte basilicum erdoor.
  •  
Jacinta Bokma verandert je leven met haar verrukkelijke recepten voor een mooiere wereld: goed voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Dit recept staat ook in Jacinta's kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award! 
>> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Filmpje! Jacinta daagt je uit: Hollandse gevulde portobello met geheim ingrediënt

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!