Avocado met Knolvenkel Cevice

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1  knolvenkel
  • 1 winterwortel
  • 1 lente ui
  • scheut citroensap
  • ½ tl honing
  • 1 tl zout
  • 1 teen knoflook
  • 2 avocado’s
  • 50 g amandelschaafsel
  • evt. takje verse tijm
  • evt. schep zure room
  • evt. 1 limoen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Venkel in zeer dunne plakjes snijden of schaven. Wortel schillen en vervolgens met de dunschiller in dunne slierten snijden.
Bosui in zeer dunne schuine reepjes snijden.

Snijd de knoflook zeer fijn en maak van de knoflook samen met de overige ingrediënten een lekker pittige dressing. Meng met de groenten en zet weg om circa 1 uur te marineren. Je kunt de wortels ook evt. apart marineren. Dat is leuk indien je de cevice bijvoorbeeld als voorgerecht wilt serveren. Je kunt dan spelen met de verschillende kleuren op het bord. Serveer met stukjes avocado, geroosterde amandelen en evt. wat limoenpartjes, verse tijm en een schepje zure room.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.