Avocado met Knolvenkel Cevice

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1  knolvenkel
  • 1 winterwortel
  • 1 lente ui
  • scheut citroensap
  • ½ tl honing
  • 1 tl zout
  • 1 teen knoflook
  • 2 avocado’s
  • 50 g amandelschaafsel
  • evt. takje verse tijm
  • evt. schep zure room
  • evt. 1 limoen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Venkel in zeer dunne plakjes snijden of schaven. Wortel schillen en vervolgens met de dunschiller in dunne slierten snijden.
Bosui in zeer dunne schuine reepjes snijden.

Snijd de knoflook zeer fijn en maak van de knoflook samen met de overige ingrediënten een lekker pittige dressing. Meng met de groenten en zet weg om circa 1 uur te marineren. Je kunt de wortels ook evt. apart marineren. Dat is leuk indien je de cevice bijvoorbeeld als voorgerecht wilt serveren. Je kunt dan spelen met de verschillende kleuren op het bord. Serveer met stukjes avocado, geroosterde amandelen en evt. wat limoenpartjes, verse tijm en een schepje zure room.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!