Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Bananencake

BananencakeEen bananencake of bananenbrood is heel makkelijk te maken.
Bovendien kan je het op ieder moment eten. ‘s Ochtends bij het Kerstontbijt, ‘s
middags als lekkere zoete snack of bij het Kerstdiner met een bolletje vanille
ijs on the side. Kortom; een super handig en snel recept!

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • Drie eieren
  • Drie rijpe bananen
  • 40 gram (medjool) dadels (zonder pit)
  • Twee eetlepels kokosrasp
  • 1,5 theelepel baking soda/bakpoeder
  • Snufje Himalaya- of zeezout
  • Theelepel vanillepoeder of vanille extract (ongezoet) of 1 theelepel kaneel (net waar je zin in hebt)
  • Eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk) als je van een wat nattere’ cake houdt
  • Handje noten (bijv. pecannoten, hazelnoten of walnoten)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stop alle ingrediënten, behalve de noten, in een grote kom en mix alles door elkaar met een staafmixer. In je blender kan ook. Hak vervolgens de noten grof met bijvoorbeeld een vijzel. Meng bij het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm. Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm (in hartjes vorm, het oog wil ook wat ;-), die hoef je niet in te vetten. Een gewone
cakevorm is ook helemaal prima, vet die dan in met een beetje kokosolie.
Bak de bananencake in zo’n 45 minuten af. Af en toe even checken totdat hij aan de bovenkant een mooi licht bruinkleurig kleurtje heeft.
Laat de banenencake afkoelen en genieten maar!
KrystlKrystl is singer-songwriter en werd in 2010 gekozen tot 3FM Serieus Talent.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!