Bananencake

BananencakeEen bananencake of bananenbrood is heel makkelijk te maken. Bovendien kan je het op ieder moment eten. ‘s Ochtends bij het kerstontbijt, ‘s middags als lekkere zoete snack of bij het kerstdiner met een bolletje vanille-ijs on the side. Kortom; een super handig en snel recept!

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 40 gram (medjool) dadels (zonder pit)
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1,5 theelepel baking soda/bakpoeder
  • snufje Himalaya- of zeezout
  • 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract (ongezoet) of 1 theelepel kaneel (net waar je zin in hebt)
  • 1 eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk) als je van een wat 'nattere’ cake houdt
  • handje noten (bijvoorbeeld pecannoten, hazelnoten of walnoten)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe alle ingrediënten, behalve de noten, in een grote kom en mix alles door elkaar met een staafmixer. In de blender kan ook. Hak vervolgens de noten grof met bijvoorbeeld een vijzel. Meng de gehakte noten bij het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm. Zelf gebruik ik een siliconenbakvorm (in hartjes vorm, het oog wil ook wat ;-), die hoef je niet in te vetten. Een gewone
cakevorm is ook helemaal prima, vet die dan in met een beetje kokosolie.
Bak de bananencake in zo’n 45 minuten. Af en toe even checken totdat hij aan de bovenkant een mooi lichtbruinkleurtje heeft.
Laat de banenencake afkoelen en genieten maar!
KrystlKrystl is singer-songwriter en werd in 2010 gekozen tot 3FM Serieus Talent.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.