Basis tofumarinade
Met deze marinade maak je in een handomdraai een heerlijke tofu, die prima samen kan gaan met oosterse gerechten.
De citroen en gember zorgen voor een lekkere frisse bite, terwijl de rode peper zorgt voor een lichte pittig-zoete bite.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 dl neutrale olie
- 4 schijfjes gember
- 2 geperste knoflookteentjes
- sap van 1 citroen
- 1 chilipeper
- 1 tl zeezout
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Meng alle ingrediënten en verwarm ze tot de gember en de knoflook beginnen te fruiten. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Zet alles in de koeling tot gebruik.Kijk ook eens naar
- Linzencurry met tofu en cashewnoten
- Vegetarische kipmarinade
- Chinese Wok met Gebakken Tofu
- Unicorn Bowl
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- Met Hoisinsaus geglaceerde tempé
- Tom Yum
- Tofu met Zwarte Peper
- Gepofte zoete aardappel met tofu spekjes
- Ananas Chocolade Lolly
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Boerenkool met driekleuren quinoa , tofu en gekarameliseerde walnoten
- Quiche met bieten, aardpeer en kappertjes
- Maleisische Curry Laksa
- Curry Laksa
- Winterse Vegan Rollade
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Krokante tofu met romige tahin en spelt
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.