Basisbouillon
met zeewier
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 l water
- 4 cm kombu (zeewier)
- 1 shiitaké (gedroogd)
- 1 dadel
- 2 blaadjes laurier
- 1 stukje foelie
Bereiding
Bereidingstijd: meer dan 90 minuten
Doe alle ingrediënten in een pan en kook dit 20-30 minuten. Zeef de bouillon enbewaar koel of gebruik direct. Breng zonodig op smaak met zout, miso of tamari.
Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs.
Kijk ook eens naar
- Groentebouillon
- Aspergesoep
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Dal met knapperige zoete aardappel en snelle kokoschutney
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Paddenstoelenbourguignon
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Romige paprikasoep met venkel
- Eenvoudige spaanse stoofpot
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Romige preisoep met bonen en hazelnoten
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Vegan Stroganoff
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Winterse Vegan Rollade
- Groentenacho's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.