Blauwe bessencake

Blauwe bessencake

Een lekkere, makkelijk te maken plantaardige bessencake. 
 

  • Kooktijd: Middel
    Moeilijkheidsgraad: Voor starters
    Type: Nagerecht
     

 

 

 

Ingrediënten

Voor 6 personen

Ingrediënten 
· 250 g bloem 
· 20 g maïzena 
· 8 g bakpoeder 
· 150 g suiker 
· 1 vanillestokje enkel het merg 
· 1 snuifje zeezout 
· 100 ml zonnebloemolie 
· 175 ml ongezoete amandelmelk 
· 130 g diepgevroren bosbessen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven 200 graden).

Bekleed een ronde cakevorm (diameter 18 cm) met bakpapier of vet hem in.

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Klop met een handmixer of garde de olie en amandelmelk erdoor. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.

Het is een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

 

Bron:

Dit recept komt van de website van EVA: https://www.evavzw.be/recept/blauwe-bessencake
 

Tip:

Wat een heerlijk zomer gebak! ! In de seizoen gebruik een verse in de plaats van diepgevroren fruit. Varieer eens met ander zomerfruit, bijvoorbeeld rode bessen of frambozen.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.