Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Blondies met kardemom & macadamia’s

Blondies met kardemom & macadamia’sDit heerlijke dessert is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.

Ingrediënten

Voor 9 personen

Voor 9 stuks

  • 2 grote eieren
  • 150 g boter, gesmolten (of 150 ml olie), plus extra om in te vetten
  • 50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • zaadjes van 6 kardemompeulen, fijngestampt in een vijzel
  • 2 tl gemberpoeder
  • fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • 225 g bloem
  • 200 g witte chocolade, gesmolten
  • 75 g macadamia’s, gehalveerd
  • room, voor erbij

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante brownie- of cakevorm van 21 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de eieren met de gesmolten boter, de moscovadesuiker en de kristalsuiker in een grote kom glad. Roer het gestampte kardemomzaad, het gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg de witte chocolade toe, klop opnieuw tot een glad beslag en spatel tot slot de macadamia’s erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold en de binnenkant nog een beetje vloeibaar is. Vul de gootsteen met een laagje (ijs)koud water dat tot halverwege de zijkanten van de cakevorm komt. Zet de vorm in het water en zorg ervoor dat er geen water in de vorm komt. Hierdoor garen de blondies niet door en blijft de binnenkant lekker vloeibaar. Laat de vorm in het koude water staan tot de blondies volledig zijn afgekoeld. Snijd in 9 stukjes en serveer met room.
Dit is een recept uit het boek Feasts van Sabrina Ghayour
Uitgeverij Good Cook, 2017


Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!