Blondies met kardemom & macadamia’s
Dit heerlijke dessert is onderdeel van één van onze kersmenu's. Bekijk alle kerstmenu's op onze kerstpagina.
Ingrediënten
Voor 9 personen
Voor 9 stuks
- 2 grote eieren
- 150 g boter, gesmolten (of 150 ml olie), plus extra om in te vetten
- 50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker
- 150 g fijne kristalsuiker
- zaadjes van 6 kardemompeulen, fijngestampt in een vijzel
- 2 tl gemberpoeder
- fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
- 225 g bloem
- 200 g witte chocolade, gesmolten
- 75 g macadamia’s, gehalveerd
- room, voor erbij
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante brownie- of cakevorm van 21 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de eieren met de gesmolten boter, de moscovadesuiker en de kristalsuiker in een grote kom glad. Roer het gestampte kardemomzaad, het gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg de witte chocolade toe, klop opnieuw tot een glad beslag en spatel tot slot de macadamia’s erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold en de binnenkant nog een beetje vloeibaar is. Vul de gootsteen met een laagje (ijs)koud water dat tot halverwege de zijkanten van de cakevorm komt. Zet de vorm in het water en zorg ervoor dat er geen water in de vorm komt. Hierdoor garen de blondies niet door en blijft de binnenkant lekker vloeibaar. Laat de vorm in het koude water staan tot de blondies volledig zijn afgekoeld. Snijd in 9 stukjes en serveer met room.Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.