Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Bulgur Tabouleh

Antipasti Libanesi

Bulgur TaboulehEen verrassend Oosters gerecht uit de Libanese keuken. Dit is een originele en feestelijke keuze voor een smaakvol en simpel bijgerecht voor op de kersttafel. 

Vegacademy kooktips

'Tabbouleh word vaak geassocieerd met zomereten, maar deze herfst-winter variant met gedroogde cranberries en walnoten is ook heel lekker:

In plaats van tomaten gebruik je gedroogde cranberries. Neem in plaats van lenteui ook eens klein gesneden rode ui en voeg samen met de kruiden een handje gepelde, in stukjes gehakte walnoten toe. Met een tofuburger en twee of drie groentegerechtjes naar keuze een prima doordeweekse maaltijd.'

Foodinspirator Jacinta Bokma

Ingrediënten

Voor 6 personen

100 g bulgur
85 ml extra vergine olijfolie, plus meer indien nodig
60 ml citroensap
120 g gehakte peterselie
60 g vers muntblad, grof gehakt
1 bosuitje, in ringetjes
handje gepelde walnoten
handje gedroogde cranberries of
4 tomaten, zonder zaadjes, gehakt (naar wens)
zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Was de peterselie en munt, sla het water eruit en dep droog.

Doe de Bulgur in een kom en giet er net zoveel heet water in totdat de Bulgur net onderstaat. Laat 15 min staan en wellen.

Laat de bulgur uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit met je handen of de bolle kant van een grote lepel.

Hak de ui, de peterselie en de munt fijn, snij de bosui in ringetjes en voeg samen met de cranberries, pijnboompitten en walnoten bij de bulgur.

Klop de olijfolie, citroensap, peper en zout door elkaar en schep door de bulgur.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!