Bulgur Tabouleh

Antipasti Libanesi

Bulgur TaboulehEen verrassend Oosters gerecht uit de Libanese keuken. Dit is een originele en feestelijke keuze voor een smaakvol en simpel bijgerecht voor op de kersttafel. 

Vegacademy kooktips

'Tabbouleh word vaak geassocieerd met zomereten, maar deze herfst-winter variant met gedroogde cranberries en walnoten is ook heel lekker:

In plaats van tomaten gebruik je gedroogde cranberries. Neem in plaats van lenteui ook eens klein gesneden rode ui en voeg samen met de kruiden een handje gepelde, in stukjes gehakte walnoten toe. Met een tofuburger en twee of drie groentegerechtjes naar keuze een prima doordeweekse maaltijd.'

Foodinspirator Jacinta Bokma

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 gr. bulgur
  • 35 ml. extra vergine olijfolie, plus meer indien nodig
  • 25 ml. citroensap
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • handje gepelde walnoten
  • handje rozijnen of gedroogde cranberries
  • handje gehakte peterselie
  • handje grof gehakte verse munt
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Was de peterselie en munt, sla het water eruit en dep droog.
Doe de bulgur in een kom en giet er net zoveel kokend water op tot de bulgur net ‘onder staat’. Laat 15 min staan en wellen.
Laat de bulgur goed uitlekken in een zeef
Doe de olijfolie en het citroensap erdoor.
Hak de bosui in ringetjes, snij de tomaat in blokjes, snij de peterselie en de munt fijn, en voeg samen met de rozijnen of gedroogde cranberries door de bulgur.
Op smaak brengen met zout en peper.
Schep op het laatst de gehakte walnoten er doorheen.

Eet smakelijk!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.