Bulgursalade met romige dille dressing

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014

Bulgursalade met romige dille dressingDeze bulgursalade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gr.  bulgur
  • 250 gr. wortel
  • 200 gr.  groene paprika
  • paprikapoeder
  • zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • teentje knoflook
  • scheutje appeldixap
  • scheutje citroensap


Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Kook de bulgur in 2x zoveel water gaar. Snij de wortel en paprika in kleine blokjes/stukjes. Breng de stukjes wortel even aan de kook tot ze beetgaar zijn. Pers de knoflook. Doe alle ingrediënten (naar smaak) in een schaal en schep door elkaar….. Klaar!

Voor de romige dressing roer je 200 ml. sojayoghurt en 50 ml. soja room door elkaar met een scheutje appeldiksap en olijfolie, de dille en een snufje zout. Schep hiervan ‘een streep’ over de bulgursalade.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!