Bulgursalade met romige dille dressing
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014
Deze bulgursalade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gr. bulgur
- 250 gr. wortel
- 200 gr. groene paprika
- paprikapoeder
- zout
- scheutje zonnebloemolie
- teentje knoflook
- scheutje appeldixap
- scheutje citroensap
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Kook de bulgur in 2x zoveel water gaar. Snij de wortel en paprika in kleine blokjes/stukjes. Breng de stukjes wortel even aan de kook tot ze beetgaar zijn. Pers de knoflook. Doe alle ingrediënten (naar smaak) in een schaal en schep door elkaar….. Klaar!Voor de romige dressing roer je 200 ml. sojayoghurt en 50 ml. soja room door elkaar met een scheutje appeldiksap en olijfolie, de dille en een snufje zout. Schep hiervan ‘een streep’ over de bulgursalade.
Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.