Cambodjaanse bruiloftsdipsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g champignons
  • 1 el olie
  • ½  Spaanse peper
  • 3 teen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el notenpasta
  • 400 ml kokosmelk
  • ½  citroensap
  • scheut sojasaus
  • zout en peper
  • verse koriander

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Hak de paddenstoelen in stukje van ca. 3-4 mm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak tot alle vocht verdampt is. Voeg zeer fijngesneden knoflook en Spaanse peper toe. Laat een minuut meebakken. Voeg het kerriepoeder en de notenpasta en kokosmelk toe. Roer goed en zorg dat de saus tijdens het indikken niet aanbrandt (ca. 30 minuten). Breng op smaak met citroensap, sojasaus, zout en peper.
Schep in een kom en garneer met grof gesneden korianderblaadjes.
Serveer er eventueel wat rauwe groentensticks bij.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!