Cambodjaanse bruiloftsdipsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g champignons
  • 1 el olie
  • ½  Spaanse peper
  • 3 teen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el notenpasta
  • 400 ml kokosmelk
  • ½  citroensap
  • scheut sojasaus
  • zout en peper
  • verse koriander

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Hak de paddenstoelen in stukje van ca. 3-4 mm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak tot alle vocht verdampt is. Voeg zeer fijngesneden knoflook en Spaanse peper toe. Laat een minuut meebakken. Voeg het kerriepoeder en de notenpasta en kokosmelk toe. Roer goed en zorg dat de saus tijdens het indikken niet aanbrandt (ca. 30 minuten). Breng op smaak met citroensap, sojasaus, zout en peper.
Schep in een kom en garneer met grof gesneden korianderblaadjes.
Serveer er eventueel wat rauwe groentensticks bij.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.