Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Carpaccio van geroosterde courgette, kikkererwten salsa en pistache dressing

De Indiase keuken: zo veel groenten, zo veel kruiden en specerijen – en je hebt er niet veel voor nodig. Nou ja, natuurlijk wel veel groenten en een goed gevulde la met kruiden en specerijen. Heb jij dat nou ook? Al die mysterieuze potjes met rijke kleuren, poeders, zaadjes, geuren... Ze roepen gewoon: eet mij, doe iets met mij! Ha, en ik zeg altijd dat ik kook zonder pakjes, zakjes en potjes. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over mijn kruidenpotjes. Groenten, kruiden en specerijen bevatten alles wat we nodig hebben. Vlees, vis, zuivel, tarwe, mais, suiker zijn in vergelijking hiermee saai wat betreft de voedingswaarde en qua smaak zijn ze natuurlijk ook niet in de run voor de hoofdprijs.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • olie
  • 200 g kikkererwten
  • 1 el citroensap
  • ½ el komijn, gem.
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • bosje korianderblaadjes
  • beetje feta
Dressing:
  • 1 el azijn
  • 1 teen knoflook
  • 15 g pistachenootjes
  • 2-3 el olie
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Verwarm de grillpan tot vrij heet.

Snijd of schaaf de courgettes overdwars in lange diagonale plakjes (niet dikker dan ½ cm). Bestrijk elke plak aan beide kanten met een beetje olie en plaats op de grillplaat. Gril tot er mooi bruine grillstrepen zijn ontstaan. Draai om en herhaal.

Neem een groot bord of platte schaal en plaats hier de geroosterde courgetteplakjes iets overlappend in een cirkel.

Meng de afgegoten en afgespoelde kikkererwten met de fijngesneden korianderblaadjes, ui en tomaat. Breng op smaak met zout, peper, komijn en citroensap.

Mix alle ingrediënten van de dressing in een blender of met een staafmixer. Proef en beoordeel of alle smaken in balans zijn.

Giet de dressing over de courgettes en verdeel dan het kikkererwtenmengsel erover. Garneer ten slotte met de verkruimelde feta.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!