Carrot Cake

Carrot CakeHoeveel grapjes je ook over wortels en konijnenvoer kunt bedenken, deze cake wil je zeker zelf opeten! Carrot cake komt oorspronkelijk uit Amerika, maar je kunt dit recept gewoon maken met ingrediënten uit de supermarkt.




Ingrediënten

Voor 6 personen

Voor 6 personen:
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 150 ml olie
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 400 gr volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 300 gr wortels (250 gr geraspt gewicht)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Voeg in een kom of maatbeker de sinaasappelsap, olie, suiker en vanille extract samen. Hak de walnoten in stukken en doe deze samen met de rozijnen, nootmuskaat, kaneel, speculaaskruiden, volkorenmeel, bakpoeder en zout in een ruime kom. Schil eventueel de wortels en rasp ze fijn.
Voeg de vloeibare ingrediënten al mixend bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg tenslotte de wortel toe.
Verdeel het beslag over 24 cupcake vormpjes of vul er een cakeblik (30 cm) of taartvorm (Ø 24 cm) mee, en bak, afhankelijk van de vorm, 25 tot 65 minuten.
Tip: Voor nog meer verwennerij kun je een heerlijk romig glazuur maken van vegan margarine (100 gr), poedersuiker (150 gr) en vanille om een laagje op de taart te maken. Je kunt zelfs kleine worteltjes van oranje en groene marsepein maken voor er bovenop.
Carrot cake is een recept van VeganChallenge.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.