Chachouka

Noord-Afrikaanse Huevos Rancheros bekend uit de Zuid-Amerikaanse keuken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika, rood
  • 1 paprika, geel
  • 1 tl paprikapoeder (gerookt x 1,5)
  • beetje saffraan
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 4 eieren
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olijfolie in een pan met stevige bodem en bak de komijn enkele minuten. Voeg de fijngesneden ui toe en laat op een zacht vuurtje gaar worden. Voeg nu de gesnipperde knoflook toe en laat ook even meebakken. Voeg al gauw de fijngesneden paprika toe en laat ca. 20 minuten zachtjes garen. Voeg het paprikapoeder toe, verkruimel de saffraandraden over de pan en giet de tomaten erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat weer 10-15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Schep het gerecht in een ovenschaal die tenminste 8 cm hoog is. Maak 4 holletjes in het groentemengsel en breek in elk holletje voorzichtig een ei. Strooi er nog wat zout en peper over en zet 10-12 minuten in de oven totdat het eiwit gestold en het eigeel nog vloeibaar is.

Zonder ei is het gerecht ook lekker. Het is dan een soort peperonata.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.