Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Chili à la Langste Vegetarische Tafel

Mexicaans smullen

Chili à la Langste Vegetarische TafelEén van de grote evenenementen die De Vegetariërsbond al jaren organiseert is De Langste Vegetarische Tafel. In samenwerking met tal van vrijwilligers en één chefkok die niet zijn hand omdraait om voor bijna 2000 (!) mensen vegetarisch te koken! Chef-kok Erik Wildschut van Vekologisch verrast ons ieder jaar weer. Geniet thuis na met de recepten, verras je niet-vegetarische gasten en laat ze kennismaken met de verrukkelijke vegetarische keuken.

Vegacademy kooktip Jacinta:

"In mijn 'Smokey Chili'-recept in kookboek De Snelle Vegetariër voeg ik altijd een half kopje espressokoffie toe. Het geeft je gerecht net wat meer 'diepte' en je gasten zullen verbaasd staan als je vertelt wat er in zit. Ook de juiste kruiderij is onmisbaar. In m'n kookboek heb ik een hoofdstuk ingeruimd om zelf je kruidenmengsels te maken."

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 80gr. zwarte bonen (nacht van te voren in de week) of blik ong. 400 ml
  • 80gr. Tivall gehakt
  • 50gr. ui
  • 50gr. witte kool
  • 50gr wortel
  • 50gr. groene paprika
  • 1/2 verse ananas of blikje
  • 120ml tomatenpuree
  • 2 eetl. paprikapoeder of naar smaak
  • snufje chilipoeder (let op: snel te heet)
  • zout
  • zonnebloemolie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de voorgeweekte bonen in ruim water in een uur gaar. Snipper de ui en snijd de kool in dunne repen en daarna doormidden. Snijd de rest van de groenten in blokjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem -of braadpan- en fruit de uitjes en witte kool. Als de ui glazig gaat zien de wortel toevoegen. Roerbak op niet te hoog vuur een minuut en voeg dan de paprika, ananas met sap, Tivall gehakt, tomatenpuree en de bonen toe, eventueel samen met een klein scheutje water. Voeg kruiden en zout naar smaak toe. Het geheel omscheppen en even laten pruttelen. Lekker in een wrap!
  •  
Jacinta Bokma verandert je leven met haar kookboeken voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet.  De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar!  >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!