Chili sin Carne

Voor een grote groep mensen

Dit gerecht is heel geschikt om van tevoren voor een grote groep mensen voor te bereiden. Het is in de koelkast zo’n dag of 2-3 te bewaren en laat zich ook lekker invriezen. Op die manier kun je in het vooruit koken en steeds kleinere porties ontdooien als het bijvoorbeeld een keertje snel moet gaan.

Ingrediënten

Voor 6 personen

• 1el olijfolie 
• 1 ui 
• 1 teen knoflook 
• 1 paprika rood 
• 1 tl chilivlokken 
• ½ tl koriander 
• ½ tl komijn 
• 2 peulen kardamon 
• 150 g linzen, rood 
• 400 g tomatenstukjes 
• 300 ml water 
• 400 g kidney bonen
• 2 el tomatenketchup 
• 2 el tomatenpuree 
• ½ el cacaopoeder 
• 1 zak geraspte kaas (info over vegetarische kazen)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Bak in een grote pan ui, knoflook en paprika zacht. Kruid met chili, koriander, komijn, cacao en kardamon en voeg linzen, gehakte tomaten, tomatenpuree, ketchup en kidneybonen toe.

Houd gedurende ca. 30 min. tegen de kook aan. Roer vaak. Bij te veel vocht – deksel schuin op de pan. Bij te weinig vocht - nog een beetje water toevoegen.

Serveer de chili met een lekkere kom geurige rijst en een frisse salade.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!