Chili sin Carne

Voor een grote groep mensen

Dit gerecht is heel geschikt om van tevoren voor een grote groep mensen voor te bereiden. Het is in de koelkast zo’n dag of 2-3 te bewaren en laat zich ook lekker invriezen. Op die manier kun je in het vooruit koken en steeds kleinere porties ontdooien als het bijvoorbeeld een keertje snel moet gaan.

Ingrediënten

Voor 6 personen

• 1el olijfolie 
• 1 ui 
• 1 teen knoflook 
• 1 paprika rood 
• 1 tl chilivlokken 
• ½ tl koriander 
• ½ tl komijn 
• 2 peulen kardamon 
• 150 g linzen, rood 
• 400 g tomatenstukjes 
• 300 ml water 
• 400 g kidney bonen
• 2 el tomatenketchup 
• 2 el tomatenpuree 
• ½ el cacaopoeder 
• 1 zak geraspte kaas (info over vegetarische kazen)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Bak in een grote pan ui, knoflook en paprika zacht. Kruid met chili, koriander, komijn, cacao en kardamon en voeg linzen, gehakte tomaten, tomatenpuree, ketchup en kidneybonen toe.

Houd gedurende ca. 30 min. tegen de kook aan. Roer vaak. Bij te veel vocht – deksel schuin op de pan. Bij te weinig vocht - nog een beetje water toevoegen.

Serveer de chili met een lekkere kom geurige rijst en een frisse salade.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.