courgette-spaghetti met spinazie en zongedroogde tomaat

Een gezonde maaltijd die je binnen een kwartiertje op tafel hebt staan.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 courgette of 150 g pasta
  • 2 ui
  • 3 el olijfolie of kokosolie
  • 500 g spinazie
  • 10-12 zongedroogde tomaten
  • 6 el zure room of crème fraiche
  • 3 el pijnboompitten (als je wilt); een beetje geroosterd
  • Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Maak met behulp van een spirelli/spiraalsnijder/spiralizer groente-spaghetti van de courgette. Of kook normale pasta of spaghetti in een pan ruim water gaar.

Snijd de zongedroogde tomaat in dunne repen.
Snipper de ui en bak ze in een beetje olie glazig. Voeg de gewassen spinazie toe en laat ze slinken. Voeg de zongedroogde tomaat en de crème fraiche of zure room toe en laat het even doorwarmen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Garneer met licht geroosterde pijnboompitten.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!