Courgetterolletjes, gevuld

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

  • 4 courgettes
  • olie
  • 250 g ricotta
  • ½ citroen
  • zout en peper
  • handje basilicumblaadjes
  • 50 g pijnboompitten
  • balsamico

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline. Leg deze courgettereepjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg.
Meng de ricotta met het citroensap, de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep er de fijngescheurde  basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten door. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol op. Herhaal tot de vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er zwarte peper over. Werk af met wat druppels balsamico en olijfolie.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.