Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dahlballetjes met yoghurt en koriander

Dahlballetjes met yoghurt en korianderHeb je een feestje en wil je iets speciaals maken? Maak dan deze Dahlballetjes uit het kookboek; Veggieburgers, balletjes en broodbeleg.*

Elk recept uit het kookboek zit boordevol smaak, soms heerlijk klassiek gekruid, andere met een mediterrane twist. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse invloed.

Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

  • 100g urid dal
  • 50g mung dal
  • 2,5cm gember, geraspt
  • 1 pepertje, ontpit en gesnipperd
  • 50g krenten (of gehakte rozijnen)
  • 5dl yoghurt (of veganistisch: sojayoghurt natuur)
  • ½ koffielepel komijnzaadjes
  • ½ koffielepel korianderzaadjes
  • Wat verse koriander
  • Zout

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

1. Spoel de linzen en zet ze 2 uur in de week. Giet ze af en laat ze uitlekken.
2. Maal de linzen met de gember, het pepertje en ¼ koffielepel zout.
3. Roer de krenten erdoor.
4. Verhit de frituurolie op 170°C.
5. Laat het frituurmandje in de olie zitten.
6. Vorm met natte handen of met behulp van een spuitzak kleine linzenballetjes en laat ze voorzichtig rechtstreeks in de olie vallen.
7. Frituur ze 1,5 minuut.
8. Leg de balletjes na het frituren enkele minuten in water om te wellen.
9. Laat de balletjes uitlekken en leg ze op een schaal.
10. Vermeng de yoghurt met ¼ koffielepel zout en schenk de yoghurt over de balletjes.
11. Rooster de komijnzaadjes en de korianderzaadjes in een droge pan. Stamp ze fijn met een vijzel en strooi ze over de yoghurt.
12. Hak de verse koriander en strooi hem over het gerecht.
13. Serveer de balletjes afgekoeld.

* Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Veggie-auteurs Miki en Kristin toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!