Donkere paddenstoelensoep uit de oven

Toen ik deze soep voor het eerst maakte, wist ik opeens hoe meneer Maggi zijn aroma maakt.
Probeer deze soep eens uit, dan heb je alvast een heerlijk recept achter de hand voor het kerstmenu!

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 stengels bleekselderij
• 1 winterwortel
• 1 dunne prei
• 1 ui
• 250 g paddenstoelen
• 2 el olie
• 2 el tomatenpuree
• 8 el olie
• 800 ml water
• 1 bouillonblokje
• 1 laurierblad
• snuf kruidnagel
• snuf nootmuskaat
• 30 ml droge sherry
• 1 scheutje Ketjap Manis
• 2 el bieslook

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 240° Celsius.
Maak de groenten schoon en snijd ze grof. Was en halveer de ui; laat het bruine schilletje zitten.

Vet de braadslee van de oven in en spreid de groenten er op uit. Bedruppel de groenten met wat olie en zet ze zolang in de oven totdat ze donkerbruin kleuren (circa een half uur). Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuten meebakken. Zet de oven uit en doe de soepgroenten in een soeppan. Blus de braadslee af met een halve liter water, roer de aanbaksels los en giet het mengsel over in de soeppan. Voeg nog 300 ml water toe, het bouillonblokje, laurierblad en de snufjes nootmuskaat en kruidnagel. Laat dit 1 uur lang tegen de kook aan trekken.

Doe in een zeef een natgemaakte keukenhanddoek en giet er de bouillon door. (Deze bouillon kan overigens prima ingevroren worden.)
Snijd de schoongeveegde paddenstoelen in plakjes en doe ze in de kokende bouillon. Voeg de sherry en de Ketjap toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep voor het serveren met de fijngeknipte bieslook.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.