​Duurzame vegetarische stoofschotel

met zoete aardappel en pindakaas

​Duurzame vegetarische stoofschotelOm te laten zien hoe makkelijk het is om duurzamer te eten deelt annetravelfoodie dit recept voor duurzame stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas. Je ziet meteen dat duurzamer eten niet duur hoeft te zijn want in totaal voor alle ingrediënten voor deze stoofschotel voor 4 personen was zo’n 12 euro.
De knoflookpoeder en paprikapoeder heb je wellicht al in huis, dus dan is deze maaltijd nog goedkoper. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ingrediënten 
(voor 4 personen)

3 zoete aardappels
1 blik biologische tomatenblokjes
125 gram 100% pindakaas met stukjes noot
100 gram boerenkool
1 theelepel biologische paprikapoeder
1 theelepel biologische knoflookpoeder
4 takjes verse koriander

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Stop de tomatenblokjes, pindakaas, paprikapoeder, knoflookpoeder en de blaadjes van ongeveer 2 takjes koriander in een keukenmachine en pureer. Giet het mengsel in een pan, breng aan de kook. Voeg de boerenkool en zoete aardappelblokjes toe en roer door elkaar. Schenk 250ml water bij de stoofschotel. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten stoven (totdat de zoete aardappel zacht is), roer af en toe. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven blaadjes koriander.
Dit recept is ontwikkeld door annetravelfoodie

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!