Easy Vegan Cheesecake
Cheesecake uit het vegan kookboek van Sanne de Rooij
Cheesecake in een vegan kookboek? Ja, het klinkt inderdaad een beetje vreemd. Waar je bij een normale kwarktaart eieren, roomkaas en flink wat boter gebruikt, is een vegan cheesecake simpel te maken en met cashewnoten en kokosmelk. Net zo romig. Net zo lekker. En net zo feestelijk om te zien!
Bereidingstijd: 20 mins
Wachttijd: 3 uur
Ingrediënten
Voor 4 personen
* Voor de bodem *180 g medjouldadels, ontpit
75 g blanke amandelen, ongeroosterd
* Voor de cheesecake *
300 g cashewnoten
120 ml kokosmelk
sap van 1 citroen
2 el ahornsiroop
1 el kokosbloesemsuiker
200 g bosbessen
keukenmachine
bakblik van 15 cm doorsnede
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
1. Begin met de bodem. Mix in je keukenmachine de medjouldadels met de amandelen tot deze aan elkaar plakken.2. Druk het dadelmengsel in de ronde bakvorm en spreid uit. Kook de cashewnoten 10 minuten in ruim water.
3. Giet de cashewnoten af en doe ze in de keukenmachine samen met de kokosmelk, het citroensap, de ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en de bosbessen.
4. Mix tot je een zachte crème hebt. Schep de crème op de bodem van de taart en zet 3 uur in de vriezer.
5. Haal de cheesecake 15 minuten voor serveren eruit zodat deze kan ontdooien.
"Easy Vegan"
Bestel het hier
Auteur: Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Taal: Nederlands
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- 3-minuten brownie
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Veggielover 3-minuten burger
- GO WITH THE FLOW; Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras
- REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS
- LINZENTORENTJES MET KOMKOMMER-SALADE
- Carrot Cake
- Meringues
- Pistache-Schuimtaart
- Ontbijttaart met bramen en bessen
- Farfalle met eigen gemaakte vegan kaas
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- Chocolade ijsjes
- Pittige, Rode WonTon Soep
- PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
- Maftoul-Salade
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Gyros van geroosterde groente met kokosyoghurt-tzatziki
- Bun cha met voorjaarsgroenten
- Vegan Frittata
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Koreaanse japchae met shiitake
- Vegan gestoomde broodjes
- Regenboogmaki
- Zuurgoed (tafelzuur)
- Mexicaanse Zwarte-bonen-burger
- Drie-noten-pralines
- Glutenvrije 'appeltaart'-pap
- Eenvoudige Chinese curry
- Eenvoudige spaanse stoofpot
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Semla
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Kombucha-fruitgranita
- Hemels pepermuntijs met crunch
- Kimchidog
- Sesam-koffieshake
- Roerbakgroenten & krokante tofu met pindanoedels
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Vegan cookie dough
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Indiaase Shepherd's Pie
- Pikant Broodje Sticky Tempé
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Zoete Aardappel Kokoscurry
- Pom
- Pompoenmasala
- Thaise salade van papaja en wortel
- Bara
- Nozarella voor tosti's en pizza's
- Wortel aardappel bosuiburgers Xi´an stijl
- Verse tomatensoep met orzo
- Thai Green Curry
- Vegan Cashewkaas
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Covrigi: zoute vlechtbroodjes met maanzaad
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Vegan Kip Parmezaan Pasta
- Oesterzwam-Shoarma
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Maleisische Curry Laksa
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Groente Tajine met volkoren couscous
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Chocolade & Matcha Cream cake
- Telo met Pulled Jackfruit
- Gevulde aardappelkoekjes als perfecte party snack
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Lasagne met linzenragout
- Epische Rauwe Lasagne
- Veggie Lasagne
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Courgettefritters met crispy mais
- Gebakken cheesecake
- Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse
- Raw, vegan Tiramisu
- Aziatische No Beef roerbak
- Quinoa-Venkel Burger
- Groentenacho's
- Surinaamse Maizenakoekjes
- Winterse Vegan Rollade
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.