Falafel met pitabroodjes
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Pita- of shoarmabroodjes, 4 tot 6 stuks afhankelijk van hoe grote eter je bent
- Schaaltje falafelballetjes (zelfgemaakt of uit de winkel)
- Knoflooksaus (kant en klaar, of zelfgemaakt met mayonaise, yoghurt, knoflook, zout en peper)
- Pittige salsasaus
- Komkommer, vleestomaat en ijsbergsla
- (Olijf)olie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Broodjes volgens gebruiksaanwijzing bereiden (in broodrooster of oven).Olie verhitten in koekenpan, falafelballetjes zo’n 8 minuten verwarmen, regelmatig keren. Tip: Druk de falafelballetjes een beetje plat als je ze in de koekenpan verwarmt, om het te verwarmen oppervlak te vergroten.
Tomaat wassen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. Komkommer wassen. Tomaat en komkommer in blokjes snijden. Ijsbergsla in reepjes snijden.
Broodjes opensnijden met scherp mes, saus er in scheppen. Broodjes vullen met groenten en enkele falaffelballetjes. Aanvullen met saus.
Kijk ook eens naar
- Falafel & Friends
- Meergranenwrap met falafel
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Shakshuka
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Azteekse bowl van Copper branch
- Tempehtortilla's
- Taco's met chipotle-jackfruit
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.