Falafel met pitabroodjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Pita- of shoarmabroodjes, 4 tot 6 stuks afhankelijk van hoe grote eter je bent
  • Schaaltje falafelballetjes (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • Knoflooksaus (kant en klaar, of zelfgemaakt met mayonaise, yoghurt, knoflook, zout en peper)
  • Pittige salsasaus
  • Komkommer, vleestomaat en ijsbergsla
  • (Olijf)olie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Broodjes volgens gebruiksaanwijzing bereiden (in broodrooster of oven).
Olie verhitten in koekenpan, falafelballetjes zo’n 8 minuten verwarmen, regelmatig keren. Tip: Druk de falafelballetjes een beetje plat als je ze in de koekenpan verwarmt, om het te verwarmen oppervlak te vergroten.

Tomaat wassen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. Komkommer wassen. Tomaat en komkommer in blokjes snijden. Ijsbergsla in reepjes snijden.
Broodjes opensnijden met scherp mes, saus er in scheppen. Broodjes vullen met groenten en enkele falaffelballetjes. Aanvullen met saus.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.