Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Feestelijke hapjes

ook geschikt als maaltijd

Bruchetta’s zijn ook heel goed geschikt om met dipsauzen te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een guacamole of een tapenade. In dat geval is het grappig om het brood in lange 1-2 cm dikke repen te snijden, dan met de knoflookolie te bestrijken en vervolgens afbakken in de oven.

Degenen die graag nog creatiever zijn kunnen ook met koekjesuitsteekvormen bruschetta’s maken in de vorm van sterretjes, hartjes, bloemetjes, vliegtuigjes en bedenk het nog meer.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bruchetta
  • 4 sneetjes oud brood, of afbakstokbrood in sneetjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • zout

Avocado salade

Gebakken paddestoelen en (blauwe) kaas of geitenkaas

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Basis Recept Bruchetta:

Pel de knoflook en snijd in grove stukken. Doe deze in een hoge mengbeker en voeg wat zout toe en de olijfolie. Maal dit met de staafmixer zeer fijn.
Bestrijk hiermee het brood en bak het op een stukje bakpapier in een hete oven in zo’n 10 minuten knapperig bruin.

Dit kun je tot 3 dagen van te voren doen – maar let op: dit geroosterde brood is zelfs zonder dat je er verder iets mee doet zo lekker dat je er nauwelijks af kunt blijven. Maak er dus wat meer van!


Met avocado salade:

Snijd de tomaat in vieren en de mozzarella in plakjes of stukjes. Snijd de avocado in dobbelstenen. Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met fijngehakte knoflook, olijfolie, citroen en zout.

Doe deze salade kort voor het serveren over de bruschetta’s.


Met gebakken paddestoelen en (blauwe) kaas of geitenkaas:

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de in stukjes gesneden champignons of andere paddestoelen zacht.
Roer de in brokjes getrokken geitenkaas of blauwe kaas en het citroensap door de champignons en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel kort voor het serveren over de broodjes en garneer met fijngehakte peterselie.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!