Fond van geroosterde groenten

Smaakvolle basis

Maak met diverse geroosterde groenten een basis voor je soep.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

• 1 kg grof gesneden wortelen
• 1 kg grof gesneden uien
• 1 kg grof gesneden knolselderij + blad
• 1 bol knoflook verdeeld in ongepelde teentjes
• 3 l water
• 2 laurierblaadjes
• 4 takjes verse tijm
• 0,2 dl olijfolie

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

Rooster tweederde van de groenten (zonder het selderijblad) en de knoflook met de olijfolie in een voorverwarmde oven van 200° tot alle groenten mooi gekarameliseerd zijn.
Doe de groenten in een grote pan en vul aan met water tot ze goed onderstaan. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon en voeg de overige groenten, het selderijblad, de sojasaus en alle kruiden toe.
Vul aan met water tot alles onderstaat en laat nog 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en bewaar.
Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs. Dit magazine is te bestellen via de webshop.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!