Fond van geroosterde groenten

Smaakvolle basis

Maak met diverse geroosterde groenten een basis voor je soep.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

• 1 kg grof gesneden wortelen
• 1 kg grof gesneden uien
• 1 kg grof gesneden knolselderij + blad
• 1 bol knoflook verdeeld in ongepelde teentjes
• 3 l water
• 2 laurierblaadjes
• 4 takjes verse tijm
• 0,2 dl olijfolie

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten

Rooster tweederde van de groenten (zonder het selderijblad) en de knoflook met de olijfolie in een voorverwarmde oven van 200° tot alle groenten mooi gekarameliseerd zijn.
Doe de groenten in een grote pan en vul aan met water tot ze goed onderstaan. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon en voeg de overige groenten, het selderijblad, de sojasaus en alle kruiden toe.
Vul aan met water tot alles onderstaat en laat nog 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en bewaar.
Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs. Dit magazine is te bestellen via de webshop.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.