Gebakken brie in bladerdeeg

Hartig Hapje

Gebakken brie in bladerdeegLekker als voorafje, voor een feestje of gewoon als tussendoortje. Waarom niet? Geniet van de knapperige bite in combinatie met de gesmolten brie. Erg lekker met cranberry compote, dit maakt het wat frisser. 

Vegacademy tip: In plaats van amandelen kan je natuurlijk ook andere fijn gehakte noten toevoegen. 

Ingrediënten

Voor 8 personen

• olie
• 1 brie
• 4 plak bladerdeeg
• beetje bloem
• wat amandelschaafsel
• evt. cranberrycompote

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg het bladerdeeg individueel op het aanrecht (met het plastiek naar onderen) om te ontdooien.
Snijd de brie horizontaal doormidden.
Strooi op de onderste helft de amandelen. Leg er de bovenste helft weer bovenop.

Snijd elk bladerdeeg vierkant diagonaal doormidden.
Snijd de brie in 8 gelijke stukken.
Leg op elk bladerdeegdiagonaaltje een stukje brie met amandelvulling. Vouw het deeg gesloten en seal de randjes met vochtige vingertoppen dicht.
Zet deze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.

Styling & fotografie Lisanne Koopmans.
http://kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!