Gegratineerde volkorenmacaroni met peer

Gegratineerde volkorenmacaroni met peerDit recept bevat naast kaas ook nog een andere eiwitbron, namelijk pijnboompitjes, maar die zijn alleen voor garnering.




Ingrediënten

Voor 2 personen

  • volkorenmacaroni, 125 gram voor kleine tot 200 gram voor grote eters
  • 4 takjes peterselie
  • 2 stuks handperen of peer in blik
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 140 gram geraspte oude of extra belegen kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten 
  • boter of margarine voor invetten van de ovenschaal

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Oven of grill voorverwarmen. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

In kopje peterselie fijnknippen. Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden.

In pan slagroom met kerriepoeder op laag vuur langzaam verwarmen. Kaas al roerend er in oplossen. Peterselie erdoor mengen.

Schaal invetten. Macaroni in schaal scheppen. Peerplakjes erop leggen. Saus erover schenken. Bestrooien met pijnboompitten. Schotel circa 10 cm onder grill in 8 minuten goudbruin laten worden.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.