Gegratineerde volkorenmacaroni met peer

Ingrediënten
Voor 2 personen
- volkorenmacaroni, 125 gram voor kleine tot 200 gram voor grote eters
- 4 takjes peterselie
- 2 stuks handperen of peer in blik
- 2 dl slagroom
- 1 theelepel kerriepoeder
- 140 gram geraspte oude of extra belegen kaas
- 2 eetlepels pijnboompitten
- boter of margarine voor invetten van de ovenschaal
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Oven of grill voorverwarmen. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.In kopje peterselie fijnknippen. Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden.
In pan slagroom met kerriepoeder op laag vuur langzaam verwarmen. Kaas al roerend er in oplossen. Peterselie erdoor mengen.
Schaal invetten. Macaroni in schaal scheppen. Peerplakjes erop leggen. Saus erover schenken. Bestrooien met pijnboompitten. Schotel circa 10 cm onder grill in 8 minuten goudbruin laten worden.
Kijk ook eens naar
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Membrillo Quiche
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel
- Pinda / Paksoisoep
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Hemelse 3-minuten Modder
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!