Gemarineerde tempeh met rijst en groenten

Gemarineerde tempeh met rijst en groentenLet op: begin tijdig met dit recept want de tempeh moet je een nacht marineren in een sausje.

Tip: Je kunt met de marinade goed variëren plakjes knoflook, stukjes ui, verse gember of gembersaus, komijn of koriander, wat je maar bedenkt. Er zijn ook mensen die eerst stukjes tempeh frituren en de tempeh dan pas marineren.
Een recept van Vegatopia.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram Tempeh (blok)
  • 5 eetlepels Tomatenketchup 
  • 3 theelepels Pannekoekenstroop of ahornsiroop
  • 2 eetlepels Sesamolie
  • 5 eetlepels Sojasaus
  • 3 theelepels Sambal

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Meng alle ingrediënten behalve de tempeh door elkaar. Snij de tempeh in kleine plakjes of stukjes. Leg de tempeh in een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat een nacht in de koelkast staan.

Gemarineerde tempeh kun je bakken, frituren of bijvoorbeeld in een saus van kokosmelk of kerrie laten gaar stoven.

Serveer met rijst en groenten.
Fotografie: Melanie Wagner
www.icaramelworld.tumblr.com
en
@icaramelworld op Instagram
@hellowagner op Twitter

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.