Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Wat een gerecht! De heerlijke zoete en frisse smaak van peer in combinatie met de sterke en kruidige gorgonzola maakt dit tot een ware smaakexplosie. Lekker als voorgerecht, voor bij de borrel of gewoon, als tussendoortje!
En, ben je niet zo'n gorgonzola liefhebber, probeer het toch eens. Deze kaas heeft iets extra's nodig, zoals in dit geval dus het zoete van de peer.
En, ben je niet zo'n gorgonzola liefhebber, probeer het toch eens. Deze kaas heeft iets extra's nodig, zoals in dit geval dus het zoete van de peer.
Ingrediënten
Voor 4 personen
• 4 handperen• 0.75 liter droge witte wijn – of net zo veel als nodig om de peren onder te laten staan
• 100 g gorgonzola
• 1 el honing
• evt. wat tijm
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel het klokhuis uit elke helft. Snijd onder het perenschuitje een klein beetje weg, zodat de peer wat afgeplat wordt en straks makkelijker blijft staan. Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. (tegen de kook aan houden).Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze – op bakpapier - in een ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over.
Zet de peren een paar minuten onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Blijf erbij, want dit gaat erg snel! Serveer direct.
Als je geen grill hebt kun je de peren ook gewoon in een hete oven zetten of even branden met een crème brulee brander.
Lekker met een glaasje witte port. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.
Styling & fotografie Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
Styling & fotografie Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
Kijk ook eens naar
- Aspergesoep
- Aspergetaartje
- Preitaart
- Spinazie en cottage-cheese taartje
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
- Quinoa met venkel en witlof
- Wereldburger
- Gemakkelijke regenboogpastei
- Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie
- Smokey Chili sin carne
- Hartig havermoutje met avocado
- Quiche met tomaat, tijm en geitenkaas
- Courgette pizzaatjes
- Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)
- Zingende Zoutjes
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Tarte serpentine
- Met Hoisinsaus geglaceerde tempé
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Indiaase Shepherd's Pie
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Nozarella voor tosti's en pizza's
- Vegan Cashewkaas
- Vegan kapsalon met pulled jackfruit
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Veggie Lasagne
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
- Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips
- Blintzes
- Jeruzalem Boreka's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.