Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Geroosterde herfstgroenten uit de oven

De bereiding van dit gerecht is zeer simpel. Je snijdt alles in stukken van gelijke grootte en je laat het lekker in de oven garen. Heel makkelijk. Het raffinement komt aan het eind: door de gare groenten met een lekkere Aceto Balsamico (balsamico azijn) te besprenkelen, voeg je een nieuwe smaakdimensie toe. Erg lekker!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine pompoen
  • ¼- ½ knolselderij
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 3 aardappels
  • 1 (rode) ui
  • 1-2 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 100 ml olie
  • 3 el balsamico
  • zout, peper
  • peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook heel fijn.
Schil de overige groenten en snijd in lange dunne repen. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en plaats in 1 laag op een ingevette ovenschaal. Schakel de oventemperatuur terug op 160 graden en rooster het gerecht gedurende 35-40 minuten. Schep regelmatig om.
Breng voor het serveren lekker op smaak met zout, peper, balsamico en garneer met verse peterselie.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!