Gesmoorde witlof met tomaat en feta

With love

Gesmoorde witlof met tomaat en feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 4 stronken witlof
• 4 tomaten
• 150 g feta
• beetje olijfolie
• oregano
• zout, peper
• 2 teen knoflook

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal evt. de harde kern eruit (alleen nodig als de kern erg bitter is). Laat een beetje olijfolie heet worden in een pan of hapjespan. Bak de witlofstronkjes totdat ze een beetje bruin gekleurd zijn, voeg de gesneden knoflook en tomaten toe en laat meebakken.

Snijd de feta in stukjes, voeg toe en laat ook even meebakken.

Het gerecht is klaar als de witlof (beet)gaar is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg, www.kok-aan-huis.com.

Foto: Daniëlle Bongers
http://www.eetecht.nl

 

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!