Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gesuikerde Sinaasappel-/ of citroenschil

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 4  citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 500 g suiker
  • 250 ml water

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Haal met een zesteur of met een dunschiller lange slierten van de goed schoon geboende sinaasappel of citroen. Als je een dunschiller gebruikt, is het handig om de stukjes sinaasappelschil met een mes nog verder in zeer dunne lange sliertjes te snijden. Doe de schilletjes in een kom en giet er kokend water over. Laat staan voor 30 minuten. Giet door een vergiet en dep met keukenpapier.

Breng de suiker met het water aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost kunnen de schilletjes erbij. Zet het vuur laag en kook gedurende 10 minuten. Haal van het vuur af en doe een deksel op de pan. Laat een nacht staan. De volgende dag afgieten en in een luchtdichte pot (weckpot) bewaren.
In de koelkast kun je deze schilletjes ca. 2 weken bewaren, ingevroren langer natuurlijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!