Gesuikerde Sinaasappel-/ of citroenschil

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 4  citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 500 g suiker
  • 250 ml water

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Haal met een zesteur of met een dunschiller lange slierten van de goed schoon geboende sinaasappel of citroen. Als je een dunschiller gebruikt, is het handig om de stukjes sinaasappelschil met een mes nog verder in zeer dunne lange sliertjes te snijden. Doe de schilletjes in een kom en giet er kokend water over. Laat staan voor 30 minuten. Giet door een vergiet en dep met keukenpapier.

Breng de suiker met het water aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost kunnen de schilletjes erbij. Zet het vuur laag en kook gedurende 10 minuten. Haal van het vuur af en doe een deksel op de pan. Laat een nacht staan. De volgende dag afgieten en in een luchtdichte pot (weckpot) bewaren.
In de koelkast kun je deze schilletjes ca. 2 weken bewaren, ingevroren langer natuurlijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.