Gesuikerde Sinaasappel-/ of citroenschil

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 4  citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 500 g suiker
  • 250 ml water

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Haal met een zesteur of met een dunschiller lange slierten van de goed schoon geboende sinaasappel of citroen. Als je een dunschiller gebruikt, is het handig om de stukjes sinaasappelschil met een mes nog verder in zeer dunne lange sliertjes te snijden. Doe de schilletjes in een kom en giet er kokend water over. Laat staan voor 30 minuten. Giet door een vergiet en dep met keukenpapier.

Breng de suiker met het water aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost kunnen de schilletjes erbij. Zet het vuur laag en kook gedurende 10 minuten. Haal van het vuur af en doe een deksel op de pan. Laat een nacht staan. De volgende dag afgieten en in een luchtdichte pot (weckpot) bewaren.
In de koelkast kun je deze schilletjes ca. 2 weken bewaren, ingevroren langer natuurlijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!