Glaasje met oranje en groen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de oranje laag:• 1 el olijfolie
• 200 g pompoen in stukjes
• 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
• 150 ml bouillon
• zout en peper
Voor de groene laag:
• 2 el olijfolie
• 1 ui, fijn gesneden
• 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
• 500 ml bouillon
• 500 g doperwten (diepvries)
• zout en peper
• Wat amandelschilfers ter garnering
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak pompoen en knoflook heel licht (de knoflook mag niet verbranden!). Voeg de bouillon toe, pureer en breng op smaak met zout en peper – een beetje kerrie is ook lekker! (Als je wat dunner lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe – maar bewaar in dat geval een beetje van het dikke pompoenpuree voor de garnering.)Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak de ui op een zacht vuurtje glazig. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon en de doperwten toe en laat zo’n 3-5 minuten sudderen. Pureer en breng op smaak met zout en peper. (Soms hebben de doperwten een dik velletje. In dat geval kun je het beste alles voor de groene laag nog even door een zeef drukken – dat maakt het extra lekker en feestelijk). (Ook hier geldt: als je het wat dunne lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe.)
Zet de glaasjes klaar en doe onderin elk glaasje een bodempje van het pompoenmengsel.
Vervolgens giet je er voorzichtig het doperwtenmengsel bovenop.
Je kunt het geheel tot slot nog voorzien van een toef pompoenpuree waarin je rechtop een amandelschilfertje steekt.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Membrillo Quiche
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel
- Pinda / Paksoisoep
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Hemelse 3-minuten Modder
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!