Glutenvrije quiche

Dit is een basisrecept, waarbij je zelf kan kiezen welke producten je wilt gebruiken. Hier kan je dus goed in variëren. Kies de soorten meel en groenten die je het lekkerst vindt. En vergeet ook vooral niet om gebruik te maken van de restjes groente die je nog in de koelkast hebt staan.

Je kan ook heel gemakkelijk zelf glutenvrij meel maken door vlokken in de blender tot meel te malen.

De onderstaande ingrediënten zijn bedoeld voor een springvorm van 24 of 26 cm doorsnee.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg:
  • 150 g  melenmix (zoals: quinoa, haver, amandel, walnoot, rijst, kikkererwt, kokos, amarant, boekweit. Let erop dat je maximaal 15% kokosmeel gebruikt, anders wordt het te droog)
  • 75 g boter
  • 1 ei
  • 1 el water
  • Snuf zout
Vulling:
  • 2-3 eieren
  • 200 ml room, volle yoghurt (of ook magere yoghurt), kwark
  • 300 g  groenten (zoals bleekselderij, paprika, wortel etc.)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het deeg erin. 
Snijd de groenten in stukjes en verdeel ze op de deegbodem. Roer de eieren met de zuivel glad en breng het op smaak met zout, peper en wat keukenkruiden (zoals tijm, majoraan, basilicum, oregano, kurkuma, komijn of kerrie). Verdeel het eier-zuivelmengsel over de groente en bak de quiche in ca 35 minuten gaar.


 
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.