Gnocci met sperziebonen

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 500 gr aardappels, kruimig 
• 1 teen knoflook 
• 2 eieren 
• 75 gr bloem 
• 4 snee wit brood 
• 150 gr sperziebonen 
• 50 gr pijnboompitten 
• 50 ml olijfolie 
• 30 gr basilicum 
• 125 gr Parmezaanse of oude kaas (Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Kook de aardappels gaar. Giet af, zet de pan terug op het vuur en stamp fijn. Draai het vuur uit en voeg de knoflook en naar smaak peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg de bloem en het brood (fijngemalen en zonder de korstjes) toe.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Kook ze in ruim water in ongeveer 2 minuten gaar. Schep de boontjes uit de pan maar bewaar het kookwater.

Bestuif een snijplank met bloem en maak van de puree 3 rollen van ca. 2 cm doorsnee. Voeg nog bloem toe als het deeg te vochtig is. Snijd in stukjes van 2 cm. en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water in 2 min.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocci en sperziebonen toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erover en serveer direct.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!