Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

GO WITH THE FLOW; Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras

GO WITH THE FLOW; Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras

In 'Vegan Delight' staan stuk voor stuk hippe, heerlijke - en toch snel te maken - vegan recepten zonder ingewikkelde apparatuur of ingrediënten. De geraffineerde suiker-, tarwe-, gluten-, en lactosevrije receptuur is makkelijk te volgen en maakt gezond eten heel toegankelijk.

'Vegan Delight' is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten.

Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 middelgrote mango's
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sinaasappel
  • 1 theel. kokosolie (extra vierge)
  • ½ theel. fijngesneden gemberwortel
  • 2 eetl. hennepzaad

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Schil de mango’s. Snijd aan beide kanten zo dicht mogelijk bij de pit de ‘wangen’ eraf en snijd het vruchtvlees in middelgrote stukjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Was het citroengras, knip het boven-ste deel van de stengel, snijd door-midden en gebruik alleen de zachte kern. Snijd deze in fijne reepjes.

Pel de sinaasappel.
Mix de stukjes mango, gemberwortel, stukjes citroengras, gepelde sinaasap-pel en een theelepel kokosolie in een blender tot een dik romig mengsel. Verdeel de pudding over twee bakjes en garneer met een paar blokjes mango en een eetlepel hennepzaad (twee eetlepels voor twee kommetjes!).
Saskia Roeda is een ervaringsdeskundige als het gaat om gezond en toch heel lekker eten. Nadat zij rond haar dertigste serieuze darmproblemen kreeg, volgde ze verschillende diëten, diverse cursussen, maakte exotische detoxreizen en ontdekte de wereld van bourgondisch gezond eten. Sinds 2012 begeleidt Saskia detoxreizen en afvalprogramma's op basis van puur, onbewerkt eten. Saskia laat ons als geen ander zien hoe heerlijk plantaardig eten kan zijn.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!