Goede Gruttenlapjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 250 g boekweitgrutten
• 1 grote ui
• 25 g boter
• 1 kopje sojasaus
• 3 kopjes water
• 2 eieren
• 100 g geraspte (rook)kaas
• 1 theelepel curry
• 2 theelepel nootmuskaat
• 1 theelepel paprika
• 1 theelepel basilicum

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Breng boter, water, fijngesnipperde ui, kruiden, specerijen en sojasaus aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de boekweit toe en blijf roeren totdat het mengsel van de zijkanten van de pan loslaat.

Neem de pan van het vuur en voeg eieren en kaas toe. Roer tot een gladde massa is verkregen en vorm balletjes terwijl alles nog heet is.

Laat de balletjes zich zetten in een koude omgeving en frituur of bak ze alvorens ze te serveren. Je kunt er ook lapjes van vormen en in een koekenpan bakken.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.