Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Groentefritatta met Hummus en zwarte olijven

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 paprika rood
  • 600 g zoete aardappel
  • scheut olijfolie
  • 2 preien
  • 2 teen knoflook
  • 250 g courgette
  • 500 g aubergine
  • 8 eieren
  • wat basilicumblaadjes
  • 125 g Parmezaan
  • 200 g hummus
  • olijven, zwart

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de rode paprika doormidden en zet ze met het snijdvlak op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat de velletjes zwart roosteren. Haal uit de oven, laat afkoelen en verwijder de zwarte schil.
Kook de in dobbelsteentjes gesneden zoete aardappel beetgaar. Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem en bak de fijngesneden prei samen met de knoflook en de courgette. Haal alles uit de pan en verhit in dezelfde pan opnieuw een scheut olie. Bak hier de in dunne repen gesneden aubergine 2 minuten per kant.
Bekleed een met bakpapier bekleedde bakplaat met de helft van de aubergine en plaats hier het prei-courgettemengsel op. Plaats er nu een laagje geroosterde paprika op en een nieuwe laag aubergine. Sluit af met een laag zoete aardappel.
Klop de eieren los met de Parmezaanse kaas en giet over de groenten.
Laat in 15-25 minuten garen in een hete oven.
Nadat de fritatta iets is afgekoeld, kun je deze op een groot bord storten en in stukjes snijden. Prik op elk stukje een lekkere zwarte olijf.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!