Groentenpilav

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 750 ml heet water
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 el gember geraspt
  • 450 g rijst, basmati
  • 1 groen pepertje
  • 150 g zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 150 g doperwtjes (b.v. uit de diepvries)
  • 150 g wortels
  • ½ paprika, geel
  • ½ papria, rood
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl zout of meer
  • bosje peterselie
  • bosje  koriander

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Neem een goede pan met dikke bodem en verwarm hierin de olie op een middelhoog vuur. Voeg de komijn en kurkuma toe en rooster heel eventjes. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en geraspte verse gember toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rijst toe en roer totdat elk korreltje met de groenten en specerijen in aanraking is geweest. Voeg fijngesneden groen pepertje, wortel, zoete aardappel, tomaat, paprika, doperwten en zout en water toe. Breng aan de kook en stoof op een zacht vuurtje gaar. Garneer met verse peterselie of koriander.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!