Groentenpilav

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 750 ml heet water
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 el gember geraspt
  • 450 g rijst, basmati
  • 1 groen pepertje
  • 150 g zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 150 g doperwtjes (b.v. uit de diepvries)
  • 150 g wortels
  • ½ paprika, geel
  • ½ papria, rood
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl zout of meer
  • bosje peterselie
  • bosje  koriander

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Neem een goede pan met dikke bodem en verwarm hierin de olie op een middelhoog vuur. Voeg de komijn en kurkuma toe en rooster heel eventjes. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en geraspte verse gember toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rijst toe en roer totdat elk korreltje met de groenten en specerijen in aanraking is geweest. Voeg fijngesneden groen pepertje, wortel, zoete aardappel, tomaat, paprika, doperwten en zout en water toe. Breng aan de kook en stoof op een zacht vuurtje gaar. Garneer met verse peterselie of koriander.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.