Groenteschotel
Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012
Deze groenteschotel was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen
Ingrediënten
Voor 10 of meer personen
- 40 kg paprika (grof gesneden) van Nature & More
- 40 kg courgette (grof gesneden) van Nature & More
- 15 kg witte champignongs (niet te dunne plakken)
- rijstemelk/ rijstdrink gesponsord door De Nieuwe Band
- sojaroom van EkonoomDirekt
- Bruno fisher kruidenbouillion gesponsord door De Nieuwe Band
- Italiaanse kruiden
- peper en zout (naar smaak)
- 10 kg volkoren tarwemeel gesponsord door De Nieuwe Band
- Zonnebloem of olijfolie gesponsord door De Nieuwe Band
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Paprika en courgette apart beetgaar blancheren. Maak van rijstemelk, sojaroom, bruno fisher kruidenbouillion en Italiaanse kruiden (zout en peper naar smaak toevoegen) een (met tarwe meel) gebonden saus gemaakt. Daar doe je de paprika en courgette bij. Eventueel voeg je nog een litertje (in jouw geval een scheutje) zonnebloem of olijfolie toe en schep je het geheel voorzichtig door elkaar.Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.