Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Groentetajine Marokkaans

Groentetajine Marokkaans* Ik ben dol op de zoete smaak van pompoen. Voor een feestelijke extra 'bite' kun je aan dit gerecht een handje gedroogde abrikozen toevoegen.
* Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. 72 in kookboek Puur Plantaardig en kookboek De Dunne Vegan, dat herfst 2014 uit komt. Ga je voor gezond? Kies bij deze tajine dan eens voor gierst in plaats van couscous. Het is een voedzaam oergraan dat maar een kwartiertje hoeft te koken. Je koopt het bij de natuurvoedings-winkel.


Geniet gezond! Jacinta Bokma
Foodinspirator




Foto: Piroschka van de Wouw
Foodstyling: Richard Jacobsen
Styling: Annelies Morris

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 el olijfolie/kokosolie
• 1 ui
• 4 teentjes knoflook
• 1 el verse gember, geraspt
• 500 g pompoen
• 250 g wortels
• 200 g sperziebonen
• 1 rode paprika
• 1 blik kikkererwten
• 1 tl kaneel, gemalen
• 1 tl komijn, gemalen
• 1 tl koriander, gemalen
• 6 kardemompeulen
• 3 laurierblaadjes
• 2 blikken tomatenstukjes
• 300 ml water
• 100 g rozijnen
• 30 g amandelschilfers
• 3 el peterselie, gehakt

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui gedurende 2-3 minuten, of tot hij zacht wordt en kleur krijgt. Voeg knoflook en gember toe en laat nog enkele seconden bakken. Dan de fijngesneden groenten erbij doen. Dat zijn dus pompoen, wortel, rode paprika en sperziebonen.

Zet nu het vuur lager. Voeg alle kruiden en specerijen toe, samen met de laurierblaadjes en de tomaten. Blus verder af met water. Voeg dan de rozijnen toe, dek af en laat de groentetajine nog 15-20 minuten sudderen.

Voeg de gare kikkererwten toe en laat nog even meewarmen. Garneer met peterselie en serveer met (bruine) rijst.

Eet smakelijk!
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!