Groentetajine Marokkaans
* Ik ben dol op de zoete smaak van pompoen. Voor een feestelijke extra 'bite' kun je aan dit gerecht een handje gedroogde abrikozen toevoegen.
* Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. 72 in kookboek Puur Plantaardig en kookboek De Dunne Vegan, dat herfst 2014 uit komt. Ga je voor gezond? Kies bij deze tajine dan eens voor gierst in plaats van couscous. Het is een voedzaam oergraan dat maar een kwartiertje hoeft te koken. Je koopt het bij de natuurvoedings-winkel.
Geniet gezond! Jacinta Bokma
Foodinspirator
Foto: Piroschka van de Wouw
Foodstyling: Richard Jacobsen
Styling: Annelies Morris
* Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. 72 in kookboek Puur Plantaardig en kookboek De Dunne Vegan, dat herfst 2014 uit komt. Ga je voor gezond? Kies bij deze tajine dan eens voor gierst in plaats van couscous. Het is een voedzaam oergraan dat maar een kwartiertje hoeft te koken. Je koopt het bij de natuurvoedings-winkel.
Geniet gezond! Jacinta Bokma
Foodinspirator
Foto: Piroschka van de Wouw
Foodstyling: Richard Jacobsen
Styling: Annelies Morris
Ingrediënten
Voor 4 personen
• 2 el olijfolie/kokosolie• 1 ui
• 4 teentjes knoflook
• 1 el verse gember, geraspt
• 500 g pompoen
• 250 g wortels
• 200 g sperziebonen
• 1 rode paprika
• 1 blik kikkererwten
• 1 tl kaneel, gemalen
• 1 tl komijn, gemalen
• 1 tl koriander, gemalen
• 6 kardemompeulen
• 3 laurierblaadjes
• 2 blikken tomatenstukjes
• 300 ml water
• 100 g rozijnen
• 30 g amandelschilfers
• 3 el peterselie, gehakt
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui gedurende 2-3 minuten, of tot hij zacht wordt en kleur krijgt. Voeg knoflook en gember toe en laat nog enkele seconden bakken. Dan de fijngesneden groenten erbij doen. Dat zijn dus pompoen, wortel, rode paprika en sperziebonen.Zet nu het vuur lager. Voeg alle kruiden en specerijen toe, samen met de laurierblaadjes en de tomaten. Blus verder af met water. Voeg dan de rozijnen toe, dek af en laat de groentetajine nog 15-20 minuten sudderen.
Voeg de gare kikkererwten toe en laat nog even meewarmen. Garneer met peterselie en serveer met (bruine) rijst.
Eet smakelijk!
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Romige pastinaaksoep
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Super SpruitjesSalade
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Crazy Tasty Curry
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Quinoa met venkel en witlof
- Vegetarische saté á la Jacinta
- 3-minuten brownie
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Salade met chocola en geitenkaas
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Supersnelle Party Pizza
- Smokey Chili sin carne
- Hartige muffins
- Veggielover 3-minuten burger
- Bulgur Tabouleh
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.