Guacamole á la De Langste Vegetarische Tafel

Mexicaanse avocadodip

Guacamole á la De Langste Vegetarische TafelEén van de grote evenenementen die De Vegetariërsbond al jaren organiseert is De Langste Vegetarische Tafel. In samenwerking met tal van vrijwilligers en één chefkok die niet zijn hand omdraait om voor bijna 2000 (!) mensen vegetarisch te koken! Chef-kok Erik Wildschut van Vekologisch verrast ons ieder jaar weer. Geniet thuis na met de recepten, verras je niet-vegetarische gasten en laat ze kennismaken met de verrukkelijke vegetarische keuken.

Maak ook:
> Pompoen met maïs (Mexicaanse pompoensaus)
> Tomatensalsa
> Chili in een wrap á la De Langste Vegetarische Tafel

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 rijpe avocado
  • 100 gr. tomaat
  • teentje knoflook
  • sojaroom
  • appeldiksap
  • citroensap
  • zout
     

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Snij de avocado door midden en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en prak dit met een vork fijn. Snij de tomaat in kleine stukjes en doe dit met een beetje geperste knoflook bij de avocado. Roer daar naar smaak een beetje sojaroom, appeldiksap, citroensap en zout Serveren met een paar tacochips.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!