Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Hemelse 3-minuten Modder

Jacinta's chocolademousse met geheim ingrediënt!

Hemelse 3-minuten ModderEen feestelijk dessert, supersnel gemaakt. Pure chocolade, suikervrij, vetvrij, glutenvrij. Eigenlijk meer een bonbon in het groot dan een mousse. Een toetje van mijn Brabantse oma, maar dan 100% plantaardig.
Jacinta Bokma, foodinspirator


De Vegacademy tric

"Oorspronkelijk experimenteerde ik bij het bedenken van dit recept met een oud Balinees ijsrecept waar avocado(!) en cacao in moest. Het resultaat was niet te éten, maar de textuur geweldig. Hier had ik toch zó iets moois te pakken!"

©Receptuur, styling en fotografie: Jacinta Bokma



Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
  • 1/4 tot 1/2 banaan
  • 2 el gedroogde cranberries, evt minuutje in kokend water geweld
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eetrijpe avocado
  • verse frambozen of vijgen en munt voor garnering (optioneel)
     

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Breek de chocolade in stukken boven een steelpannetje en smelt op zacht vuur. Zodra de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur.

Schil de banaan erboven en voeg de (uitgelekte) cranberries, agavesiroop en vanille-extract toe.

Pureer met de staafmixer.

Schil de avocado, ontpit ‘m en prak -terwijl je ‘m in je hand houdt- met een vork boven het chocolademengsel. Pureer/pulseer kort tot een romige massa.

Schep de mousse in kleine glaasjes of kopjes (bijvoorbeeld espresso) en laat de mousse nog wat opstijven in de koelkast (als je geen geduld hebt
even in de vriezer). Decoreer de kopjes naar wens.
  •  
Jacinta Bokma verandert je leven met haar verrukkelijke recepten voor een mooiere wereld: goed voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Dit recept staat ook in Jacinta's laatste kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award! 
>> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Filmpje! Jacinta's 3-minuten brownie

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!