Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?
Een feestelijk dessert, supersnel gemaakt. Pure chocolade, suikervrij, vetvrij, glutenvrij. Eigenlijk meer een bonbon in het groot dan een mousse. Een toetje van mijn Brabantse oma, maar dan 100% plantaardig. Jacinta Bokma, foodinspirator
De Vegacademy tric
"Oorspronkelijk experimenteerde ik bij het bedenken van dit recept met een oud Balinees ijsrecept waar avocado(!) en cacao in moest. Het resultaat was niet te éten, maar de textuur geweldig. Hier had ik toch zó iets moois te pakken!"
2 el gedroogde cranberries, evt minuutje geweld in kokend water
2 el agavesiroop
1 tl vanille-extract
1 eetrijpe avocado
verse frambozen of vijgen en munt voor garnering (optioneel)
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Breek de chocolade in stukken boven een steelpannetje en smelt op zacht vuur. Zodra de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur.
Schil de banaan boven de pan en voeg de (uitgelekte) cranberries, agavesiroop en vanille-extract toe.
Pureer met de staafmixer.
Schil de avocado, ontpit en prak hem -terwijl je hem in je hand houdt- met een vork boven het chocolademengsel. Pureer/pulseer kort tot een romige massa.
Schep de mousse in kleine glaasjes of kopjes (bijvoorbeeld espresso) en laat de mousse nog wat opstijven in de koelkast (als je geen geduld hebt
even in de vriezer). Decoreer de kopjes naar wens.
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haarkookboeken De Snelle Vegetariëren Puur Plantaardig/De Dunne Vegan
beide Gourmand World Cookbook Award winnaar >> Koop in onze webshop!
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!